Jóga a meditace: dva noví přátelé v Říčanech

Z Říčan a okolních obcí se loni na podzim sjížděli účastníci na desetitýdenní výcvik body & mind terapie pro pedagogy, sociální pracovníky a osoby v obtížné životní situaci, který jsme podpořili v rámci grantové výzvy 2021.
ilustrační foto

Obsahem výcviku "Body & Mind" bylo cvičení jógy, jógová terapie, všímavost (mindfulness) a meditace. Mezi účastníky byly učitelky i ředitelka ZŠ a MŠ, maminka onkologicky nemocného dítěte, pěstounka, vychovatelka a učitelka či sociální pracovnice v pěstounských rodinách a dokonce i částečně postižený mladík. Právě on dal lektorce krásnou zpětnou vazbu: "Nejprve si člověk myslí, že to asi úplně není pro něho, ale opak je pravdou. Tento výcvik je určen úplně pro každého, kdo se sebou chce něco dělat. Nejen že pomáhá fyzicky, ale hlavně duševně."

Dva noví přátelé: jóga a meditace

Další účastnice použila dojemné přirovnání: "Já díky kurzu získala dva přátele, kteří mi už pár týdnů pomáhají v dnešní složitější době - jógovou praxi a meditaci. Chvilku trvalo, než si v mém každodenním životě našly své pevné (rozuměj pravidelné) místo. Jakmile jsem ale objevila jejich pozitivní vliv na své tělo i svou mysl, změnila jsem/upravila část svých denních rituálů a zvyků, abych je mohla do svého života pustit bez výmluv."

Chcete-li se i vy pokusit získat podporu na svůj projekt jógy, všímavosti či meditace, můžete využít grantové výzvy 2022.