Mindfulness: Co vám ještě neřekli?

„Mindfulness je přirozená schopnost uvědomovat si celou paletu prožitků, které vnímáme v přítomném okamžiku – tělesné a smyslové vjemy, myšlenky, emoce, pocity a postoje.“ Tak definuje mindfulness František Lomský ve své nové knize, která s podporou Nadace Plné Vědomí vyšla v tomto roce.

Všímavost (český název pro mindfulness) získává stále větší prostor. Stala se součástí seberozvojových aktivit, kdy jsou její techniky používány pro zklidnění, zpřítomnění či zvládání vysokých nároků a stresu. Je tedy v zásadě způsobem duševní hygieny. Toto je ale jenom její povrch. Podstata a možnosti praxe mindfulness je daleko hlubší a právě to se snaží František Lomský ve své knize Mindfulness: Co vám ještě neřekli? ukázat. František velmi čtivou a přehlednou formou vedle základního seznámení s technikami a jejich účinky upozorňuje i na časté mýty, obavy ze samotné praxe, na různá úskalí a jak je překonat a samozřejmě vše doplňuje svými osobními zkušenostmi. Vedle popisů v knize lze k vlastní praxi využít i audio nahrávky na YouTube kanále.

Kniha Mindfulness: Co vám ještě neřekli?, je k dispozici mimo jiné na webových stránkách Františka Lomského https://www.mindfulcoaching.cz/mindfulness-co-vam-jeste-nerekli

Pokud se chcete s Františkem setkat osobně, jednou z možností je zářijový meditační retreat Sjednocení v tichu, který pořádá Nadace Plné Vědomí. Vedle Františka zde meditace povede další skvělý český lektor mindfulness Honza Burian a bývalý buddhistický mnich žijící v Čechách Sonam Tsering. Veškeré informace k retreatu získáte v článku Meditační retreat - Sjednocení v tichu.