Benefiční festival přítomnosti 2022 -podpořte sami sebe a děti v dětských domovech

Intimnější seznámení s meditací a zároveň benefice na podporu dobré věci - v tomto duchu se ponese letošní Festival přítomnosti. Má podtitul Sjednocení v tichu a bude se konat 14. května 2022 v pražském kině Přítomnost. Přijďte se v meditaci setkat sami se sebou, poslechnout si moudré promluvy, poznat podobně naladěné bytosti a podpořit dobrou věc. Zaplacením vstupného ve formě daru podpoříte jógu pro seniory a děti v dětských domovech.

K tématické lince letošního Festivalu přítomnosti nás navedl seriál rozhovorů s meditujícími osobnostmi, které jsme zpovídali loni v rámci projektu Sjednocení v tichu. Na festivalu v útulném, pro meditaci stvořeném prostředí pražského kina Přítomnost promluví jako hosté bytosti, které mají v tomto ohledu mnohaleté zkušenosti, a zároveň nás pozvou k zakušení různých meditačních technik.

Promluvy a meditace povedou

  • Jan Benda (psycholog, využívající všímavost a meditace v terapii)
  • Naropa (nizozemnský mystik a umělec)
  • Tereza Böhmová (jogínka a učitelka védské meditace)
  • František Lomský (lektor všímavosti a meditace vipassana)

Více informací k akci a vstupenky zde.

Cesta k meditační praxi a k odhalení klenotu, který nabízí, je pro každého jiná. Různé cesty pro různé lidi. Za všemi obrázky, vírou a přesvědčením je ticho, klid a absolutní přítomnost. Poznání naší pravé podstaty.

Živým setkáním zároveň chceme podpořit stěžejní poslání nadace Plné vědomí, kterým je jóga jako dar potřebným. Vstupenku na festival v různé výši dle vašeho rozhodnutí, kolik darovat, můžete koupit GoOut ZDE. Sto procent výtěžku ze vstupného uložíme do veřejné sbírky na zajišťování lekcí jógy seniorům a dětí v dětských domovech.

Proč jóga a meditace pro seniory

Věříme, že podporujeme zdravé prožívání přítomného okamžiku, radost ze sdílení a tak pomáháme zlepšovat kvalitu života cvičících. Aby měli cvičící z jógy co největší užitek, je důležité pravidelné cvičení. A díky vaší podpoře ji můžeme seniorům přinášet ve stále větší míře.

Jak benefici a festival můžete podpořit?

Pokud se nebudete moci Festivalu přítomnosti zúčastnit osobně, můžete do veřejné sbírky seniorům přispět jednoduše níže on-line platbou.
Děkujeme. 🧡