Meditační retreat na Kubasově chalupě

Koncem září pořádáme pětidenní meditační retreat na Kubasově chalupě ve východních Čechách. Proběhl v letech 2022 a 2023 a my se už teď těšíme na další ročník, který bude v termínu
18. - 22. 9. 2024.

V duchu svého poslání zprostředkovávat meditační a jógové techniky široké veřejnosti, pořádá Nadace Plné Vědomí meditační retreat, který je otevřený všem, kdo se chtějí na pár dní zastavit, zklidnit a ztišit. Ti, kteří nemají s mediatcí žádné zkušenosti, mohou zjistit, co to meditace je, jak k ní přistupovat a jak ji začlenit do svého běžného života. Pro ty, kteří již meditaci v nějaké formě praktikují, je retreat skvělým místem pro načerpání inspirace, prohloubení vlastní praxe a setkání s lidmi podobného smýšlení.

Meditačních technik je celá řada, naše nadace se soustředí na meditaci všímavosti, a tak tomu není jinak ani na retreatu. Všímavost, pozornost k tomu, co se děje, bez posuzování a přílišného snažení, je součástí celého dne - ať už ráno cvičíme jógu, meditujeme v chůzi či v sedě, jíme, odpočíváme nebo jdeme na procházku.

Pokud Vás retreat láká a chtěli byste se ho v roce 2024 zúčastnit, sledujte naše aktuality nebo se jednoduše přihlaste k odběru newsletteru. Tak Vám neunikne možnost přihlásit se.

Co o retreatu říkají jeho účastníci?

"Pomohl mi více pochopit techniky meditace a implementovat je "nenásilně" do denního života."

"Ve shonu pracovních dnů je občas těžké se zastavit, proto jsou pro mě vícedenní retreaty důležitou a nepostradatelnou součástí praxe. Člověk se na nich může usebrat a ponořit hlouběji do sebe."

"Naučila jsem se větší trpělivosti a laskavosti sama k sobě a nové meditační techniky. Pomohlo mi také "nastartování" ke každodenní pravidelnosti. V neposlední řadě jsem velmi uvítala ušlechtilé ticho, které v dnešní době vnímám jako jednu z velmi prospěšných a důležitých věcí pro život, která se ve společnosti neobjevuje. (hlavně pro ty z nás, kteří pracují s lidmi :-) ) Pro mě to konkrétně znamená "znovunabití" energie."

"Pomohol, mám väčšiu motiváciu meditovať viac aj počas bežných dní."

" Pomohl mi zejména v prohloubení všímavosti ve vztazích s lidmi, v komunikaci s okolím i se sebou."